Д  И  Н  А  М  И  К  А

 

ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОТЕРАПИЯ, ПСИХОЛОГИЧНО И

ПСИХИАТРИЧНО КОНСУЛТИРАНЕ

 

 

Начало
Терапия и консултиране
Проекти
Обучения
Екип
Психичното
на фокус
Обяви
Координати
English
Français

 

 

 

 

 

 


ГРУПА ЗА СУПЕРВИЗИЯ

Водещ: Кимон Ганев


Цел: Да разшири способността на терапевтите да отчитат особеностите на отношението между себе си и пациента.

Анотация: Успехът на терапевтичните интервенции в голяма степен зависи от особеностите на създалата се връзка между терапевта и пациента. Уменията да се отчита спецификата на тази връзка са ключови в изграждането на професионалния идентитет на професионалистите от помагащите професии. В тази група работата е съсредоточена върху отношението между терапевта и пациента/клиента. Казано по друг начин, фокусът е върху преносно-контрапреносното взаимоотношение. За неговото изследване се използват отзвуците (емоции, асоциации, хипотези, интеракции в групата), които поражда представянето на случай от участник в групата. По този начин, чрез контратрансфера на групата се изяснява взаимоотношението между терапевта и неговия пациент. Този вид супервизия се основава най-вече на работата на Майкъл Балинт, описана в неговата книга „Лекарят, неговият пациент и болестта”.

Време и честота на провеждане: Груповите супервизии се провеждат веднъж месечно в събота от 14.00 до 17.15 (четири академични часа с една 15-минутна почивка). Работи се в малка група.

Изисквания към участниците: (а) да са професионалисти от помагащите професии, които работят със случаи; (б) да са готови да представят работата си в групата; (в) да са готови да се ангажират с постоянно участие, което е важно за стабилността и сигурността на групата.

Включването в групата става след интервю с водещия.

Информация и записване: При интерес към групата можете да пишете на dinamika.sofia@gmail.com или да се заявите на телефон 02 9431102 като оставите своето име, телефон и електронен адрес, като водещият на групата своевременно ще се свърже с Вас. При нужда от повече информация може да търсите лично Кимон Ганев.


Creative Commons License Съдържанието на този сайт се разпространява под условията на Криейтив Комънс лиценз.